Tynnhåret?

Lær mer om bakgrunn og årsaker til håravfall

Finner du stadig flere hårstrå i vaskeservanten eller på badegulvet? Må du plukke vekk stadig flere hårstrå fra jakken din for hver dag som går? Synes du at du er blitt mer tynnhåret og at du mister stadig mer hår? Her er to enkle tester du kan utføre selv:

Tell antall hårstrå du har mistet

Hvis du vil finne ut om du mister mer hår enn normalt, kan du samle sammen alle hårstråene du har mistet på hodeputen, de som er på hårbørsten, på badegulvet og i vaskeservanten over en sjudagers periode. Hvis du ser at du har mistet flere enn 100 hårstrå per dag, kan det være et tegn på at du er rammet av håravfall. Vil du finne ut om det stemmer og hva som kan være årsaken til det, kan du kontakte en dermatolog/lege for videre utredning.

Hårplukkingstest

Hånd med hår i

Hårplukkingstest utføres på forskjellige steder av hodet. Legg tommelen og fingrene rundt en tust med ca. 60 hårstrå, og dra forsiktig. Hvis hårstråene kan dras ut enkelt og smertefritt, kan det være en viss risiko for at du er rammet av håravfall. Vil du finne ut om det stemmer og hva som kan være årsaken til det, kan du kontakte en dermatolog/lege for videre utredning.

En ung kvinne med vakkert, rødt hår står i en åker med ryggen til

Rammes kvinner av håravfall kun i høy alder?

Mange tror det, men hormonelt betinget håravfall kan forekomme fra 30-årsalderen.

Root wave